Haberler
Ev > Haberler > Company news about Toplu vida montajlarında aşırı boşluğa yol açan faktörler ve bunların tedavileri
Etkinlikler
Bize Ulaşın
Şimdi İletişime Geçin

Toplu vida montajlarında aşırı boşluğa yol açan faktörler ve bunların tedavileri

2020-04-09

Latest company news about Toplu vida montajlarında aşırı boşluğa yol açan faktörler ve bunların tedavileri

Doğrusal modül seri vida sistemlerinde, toplu vidaların düzgün montajı ve bakımı çok önemlidir.Top vida montajlarında aşırı boşluğa katkıda bulunan faktörleri ve ilgili çözümleri tartışacağız.

 

1Uygun olmayan top vida rulmanları:

Top vidaları, özellikle yüksek itiş açıları için tasarlanmış açısal temas rulmanlarıyla eşleştirilmelidir.Standart derin oluklu top rulmanları bazı eksenel oyun üretme eğilimindedir.Bu nedenle, derin oluklu top rulmanları bu uygulama için uygun değildir.

 

2Top vida rulmanlarının uygunsuz montajı:
Eğer rulman topuz vida üzerine uygunsuz bir şekilde monte edilirse ve birbirlerine güvenli bir şekilde uymuyorlarsa, bu, özellikle eksenel yüklere maruz kaldıklarında eksenel oyuna neden olabilir.Bu durum, vida omzunun çok uzun veya çok kısa olmasından kaynaklanabilir.. Taşıma temas yüzeyi ve kilitleme iğnesinin V şeklindeki çubuk merkezi arasındaki uygun dikeylik veya kilitleme iğnesinin yüzlerinin iki karşılık gelen yönde en uygun paralellik,rulmanın düzgün bir şekilde hizalandığını sağlarBunu elde etmek için, hem vida omzundaki V şeklindeki ipliği hem de rulman temas yüzeyini, tercihen öğütme yoluyla işleme gereklidir.

 

3Top vida destek montajlarının yetersiz paralelliği veya düzlüğü:
Çiftleme bileşenlerinin yüzeylerinin öğütülüp öğütülmediğinden bağımsız olarak, paralellik veya düzlük tolerans sınırlarını aşarsa,masanın hareket etmesi sırasında kötü bir yeniden üretilebilirlik doğruluğuna yol açacaktır.Bunu telafi etmek için, top vida destek montajı ve makine gövdesi arasında sıklıkla ince kabuklar kullanılır.

 

4Aşırı Dönüşüm:
Bu, uygun olmayan malzeme seçimi, uygun olmayan ısı işleme, yetersiz sertleştirme derinliği, eşit olmayan sertlik dağılımı veya aşırı yumuşak malzemeler nedeniyle oluşabilir.Çelik toplar için standart sertlik değerleri, fındıklar ve vidalar tipik olarak sırasıyla HRC6266, HRC5862 ve HRC56 ~ 62'dir.

 

5- Ön yüklenme eksikliği veya yetersiz ön yükleme:
Bir top vida herhangi bir önceden yüklenmeden dikey olarak yönelirken, fındık ağırlığı nedeniyle dönebilir ve kayarabilir.Ön yüklemesi olmayan top vidaları yalnızca nispeten düşük çalışma direnci olan makinelerde kullanılabilir, ve konumlandırma doğruluğu genellikle birincil bir endişe değildir. Doğru önceden yükleme miktarı uygulamaya bağlı olarak değişir ve nakliye öncesi ayarlanmalı ve ayarlanmalıdır.Bir top vida sipariş verirken ekipmanınızın çalışma koşulları hakkında ayrıntılı bilgi vermek önemlidir.

 

6Düzgün olmayan sertlik:
Fındık kafesinin veya rulman kafesinin sertliği yoksa, bileşenlerin ağırlığı veya makine yükleri bükülmeye neden olabilir.

 

7Fena bir şekilde montaj edilmemiş fındık veya rulman kabı:
Titreme veya tutma iğnelerinin olmaması bileşenlerin gevşemesine neden olabilir.Aşırı uzun sabitleme vidaları kullanmak veya fındık korumasında sığ vida delikleri olması fındığın güvenli bir şekilde kilitlenmesini engelleyebilirTitreme veya yay yıkayıcılarının olmaması da fındık koruma vidalarının gevşemesine neden olabilir.

 

8Top vida ile motor arasındaki yanlış bağlantı:
Yanlış bir bağlantı veya yetersiz sertlik, vida ile motor arasında geri tepkiye yol açabilir..

 

9- Klavye eklemleri:
Anahtarlar, anahtarlar ve katranlar arasındaki yanlış eşleştirme veya boşluklar, bu parçalar arasında boşluklara yol açabilir".

Lütfen bu çevirinin, toplu vida takımlarında aşırı boşluk ile ilgili faktörlerin ve çözümlerin genel bir görünümünü sağladığını unutmayın.ve orijinal metin teknik görünüyor ve özel uygulamalar için daha fazla açıklama gerektirebilir.

 

 

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite lineer kılavuz rayı Tedarikçi. telif hakkı © 2023-2024 linearguidesrails.com . Her hakkı saklıdır.